Бизнес център – България

Инициатор и организатор на търговските изложения за български производители  – „Златен лъв“, „Произведено в България“, „Изберете българското“, „Най-доброто от България“ и други.

Бизнес център България ЕООД е създател на Кариерен форум – изложение за търсене и предлагане на работа.

Кои сме ние?

Бизнес център – България е фирма, регистрирана през 1992 г. като ЕООД с основна дейност – организация на изложения, панаири, базари, семинари, курсове и реклама.

 

Инициатор на редица прояви, повечето с патентни права:

Целият 30-годишен опит и идеи достигат своя връх в най-новото изложение със запазена търговска марка Златен лъв – от 2012 г. – изложение на български производители – пролет и есен.

Голяма част от изложенията са провеждани в големите градове на страната – София, Варна, Бургас, Русе, Плевен и са станали нарицателни за добра българска марка.

Цели. Задачи. Мисия

Цели. Задачи. Мисия

Изложенията на фирмата са насочени предимно към малкия и среден бизнес и помагат на частния сектор в създаване на търговски и бизнесконтакти. Фирмите от браншовете на българската лека промишленост – конфекция, трикотаж, кожени изделия, парфюмерия и козметика, стоки за бита, храни и напитки, бижутерия имат възможност да продават и реализират своята продукция и услуги. 

Фирмата е реализатор и технически съорганизатор на проекти на ЕС и на неправителствени организации, подпомагащи развитието на бизнеса в България.

Членства

Бизнес център – България е съучредител на Съюз „Произведено в България”, член на Европейския парламент на предприятията, Българската търговско-промишлена палата и Софийско конгресно бюро.

Бизнес център – България ЕООД е бенефициент по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност – BG16RFOP002-2-073“

Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията Covid – 19 с безвъзмездни средства в размер на 10 000 лв., от които 8 500 лв. европейски средства на територията на България.

            Целта е осигуряване на оперативен капитал и развитие на дейността на предприятията в съответствие с хоризонталните политики на Европейския съюз. Финансова подкрепа за МСП, които са икономически засегнати от ограниченията на пандемията поради  Covid – 19, като очакваните резултати са:

– постигане на положителен ефект за преодоляване на кризата;

– стабилност на работните места;

– очакване да се продължи дейността на фирмата поне три месеца след изтичане на договора;

– преодоляване на недостига на финансова средства или липса на ликвидност;

Предвижданите дейности са функциониране на фирмата в обичайните параметри, запазване на персонала и нивото на работните заплати и осигуровки за сметка на работодателя и изплащане на наеми и режийни разноски, в това число СОТ, интернет, телефони; подготовка на рекламна дейност за периодично провеждане на изложения, проектиране на изложбени площи и кореспонденция с участниците; съобразяване и прилагане на санитарно хигенните изисквания за безопасност на труда.

Във връзка с информационната дейност по проекта са разпечатани плакати А3 по наличния проект, които са залепени по обектите на фирмата.

Начало на проекта – 01.02.2021 г.

Край на проекта – 01.05.2021 г.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност